Ofelia Plads / Kvæsthusmolen

Ofelia Plads / Kvæsthusmolen

Et storslået byrum i hjertet af København. Sammen med Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vi skabt et levende byrum. På Ofelia Plads mødes man på alle tider af døgnet, året rundt – alene til et møde mellem himmel og hav, til en udendørs koncert, til yoga eller til drinks

Et levende byrum
Den store plads på i alt 16.000 m2 er et sammenhængende areal med en belægning af mørk, rillet beton i store felter. Mod nord kiler pladsen ned som en rampe og forsvinder under vandspejlet. Pladsen er møbleret med en serie mindre tombak-beklædte pavilloner. De danner lette, nutidige rammer om livet på molen med funktioner som café, toiletter, billetsalg, nedgang til p-kælder og et scenetårn til udendørs skuespil og koncerter. Pladsen er gjort klar til opstilling af storskærme og midlertidige overdækninger og udstyr til forskellige sportsgrene.

Selve havnen er gjort tilgængelig via trapper og anløbsbroer flere steder. ’Kyssetrappen’ i det indre havnebassin ved foden af Sankt Annæ Plads er en trækonstruktion i hele bassinets bredde, der bruges til alt fra koncerter til solbadning.

Projektet modtog In Situ Betonprisen i 2017. Til projektet har vi udviklet afvandingsrenderne ”DOT”, som produceres af ACO Nordic.

FAKTA

Type: Byrum, Rekreativt rum

Adresse: Sankt Annæ Plads 36, København

Areal: 16.000 m2

Opført: 2013-2016

Bygherre: Kvæsthusselskabet / Realdania

Arkitekter: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S

Præmieringer: 2016 Foreningen Hovedstadens Forskønnelse Diplom, In Situ Beton Prisen 2017

Foto: Julie Kierkegaard AS