Postbyen, Danske Banks hovedsæde

Postbyen, en ny bydel
Danske Banks Hovedsæde ligger i den nye bydel Postbyen med boliger og erhverv. Vi har haft fokus på at bringe det omkringliggende København med ind i Postbyen for at skabe en inviterende og fuldt ud integreret ny bydel. Akserne fra ”Polititorvet” og Hambrosgade fortsættes ind mellem hovedsædets to bygninger som brede trapper, der ender i et højtliggende byrum, der samler Postbyen med udsigt over baneterrænet.

Vi har udviklet lokalplansgrundlag, lokalplan, plangrundlag, projektforslag, myndighedsprojekt og byrumsdesign for hele det nye byområde. Udover de rekreative uderum, består Postbyen af Danske Banks nye hovedsæde, fem boligtårne, et multibruger kontorhus og i alt cirka 75.000 m² kælderbygning i fire etager.

Materialerne i rummene omkring bygningerne udstråler styrke, robusthed og ærlighed og skaber på denne måde en forbindelse til det store baneterræn, der løber vest for hovedsædet. Overfladerne fremstår rå og fremhæver materialernes særlige karakter – vi har brugt traditionelle industrielle materialer hentet fra baneterrænets robusthed – beton, egetræ og ubehandlet stål er anvendt på forskellige måder – råt og alligevel raffineret – også i detaljeringen. Et levende byrum.

FAKTA

Type: Rekreativt rum, byrum, erhverv

Adresse: Bernstorffsgade 36, København

Areal: Ca. 5.450 m2 (Danske Bank), ca.16.080 m2 (Postbyen)

Udført: 2023

Bygherre: Danica Pension / Danica Ejendomme

Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S

Ingeniør: Ingeniør: COWI A/S

Totalentreprenør: Per Aarslef A/S

Foto: Julie Kierkegaard AS