T30

Urban Escape er et pulserende bykvarter med den bedste beliggenhed i Stockholm, hvor kreative, innovative og internationale virksomheder mødes. Urban Escape er både en blok og en klynge af fem ejendomme, der alle er forbundet med ”Gallerian” (storcenter) beliggende i hjertet af blokken.

Bygningen trækker sig tilbage fra gadelivet i de øvre etager, hvilket skaber plads til store beplantede udendørsterrasser og bidrager til at nedbryde skalaen.

For at skabe mere imødekommende og frodige omgivelser i forbindelse med Gallerierne i Urban Escape, har tegnestuen udover de udvendige terrasser, udviklet et indeplantningsprojekt. Dybt indskudt i huskroppen og i direkte kontakt med Regeringsgatan ligger to store vinterhaver, åbne i elleve etager, med træer i store plantekasser placeret på indvendige balkoner på alle plan. Vinterhaverne er husets samlende nerve og en attraktion for den omgivende by. Beplantningen møblerer de flotte industrielle og dobbelthøje rum. Planterne er placeret strategisk og danner intime rum i de store rum. Herudover bidrager beplantningen til bedre indeklima.

FAKTA

Type: Erhverv

Adresse: Hamngatan/Regeringsgatan, Malmø

Udført: 2019

Bygherre: AMF/Niklas Haglund, Skanska/Jonas Kiwi

Arkitekt: Lundgaard og Tranberg AS i samarbejde med Arhbom & Partner

Fotograf: Johan Eldrot